Професиите на бъдещето

Правителството на Англия изготви доклад , съдържащ професиите, които най-много ще се котират в бъдещето. На челна позиция сред 20-те професии, за които трябва да бъде подготвен работещият човек на бъдещето, са производителите на изкуствени части

2010-01-14 20:35:04
Професиите на бъдещето
Правителството на Англия изготви доклад , съдържащ професиите, които най-много ще се котират в бъдещето.

На челна позиция сред 20-те професии, за които трябва да бъде подготвен работещият човек на бъдещето, са производителите на изкуствени части от тялото.Второ място е за нано-медицината, а трето за фермерите, които ще се занимават с отлеждането на селскостопански култури и животни, претърпяли генна модификация.В списъка още участват и „вертикалните фермери”-това са хора, които ще отглеждат растения в небостъргачи.За целта ще бъде необходимо придобиването на специални знания и умения.

Хората, изготвили изследването са включили още виртуални учители, космически екскурзоводи и специалисти по увеличаване възможностите на човешката памет.

Лорд Пол Дрейсън, държавен министър, отговарящ за науката и иновациите, е на мнение, че всички тези професии не могат да бъдат причислени към сферата на научната фантастика.Според него днешните ученици трябва да бъдат обучени да конструират летящи автомобили и да се борят с резките климатични промени.
Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия